گزارشی از همایش پرورش امید در اندیشه ها

همایش پرورش امید در اندیشه ها در اولین دوشنبه هر ماه به همت آقای دکتر فریدون سیرتی و همکاری جمعی از پزشکان، روانشناسان، کارشناسان فیزیوتراپی و افراد خیر و نیکوکار در سالن کنفرانس بیمارستان مهراد برگزار می شود.
مدعوین این همایش بیمارانی هستند که یا به تازگی دچار بیماری سرطان شده اند و یا سا لها پیش با این بیماری دست و پنجه نرم کرده اند. هر دو گروه در محیطی گرم و دوستانه به بیان مسائل و مشکلات خود می پردازند و پزشکان متخصص در زمینه های مختلف اعم از شیمی درمانی، جراحی عمومی، جراحی ترمیمی، جراحی مغز و اعصاب، جراحی قلب و عروق و …به همراه روانشناسان و کارشناسان حوزه های مختلف ضمن بررسی مسائل بیماران راهکارهای مفیدی را در جهت کاهش مشکلات بیماران ارائه می دهند.


البته این همۀ کار نیست و این گروه مهمترین کارشان را امید دادن به بیماران می دانند و ضمن بیان مطالب مفید و آگاهی بخشی به بیماران، امید به زندگی را در ذهن و روح آنان زنده نگه می دارند. سا لها بود که جای خالی چنین همایشی در سیستم درمانی ما احساس می شد و شاید داشتن چنین مکانی برای بیماران سرطانی مثل آرزویی دست نیافتنی بود که با همت و تلاش والای پزشکی دلسوز بنام آقای دکتر سیرتی صورت تحقق به خود گرفت و حالا برای اولین بار در کشور محلی ایجاد شده که به گرمی دست بیماران سرطانی را فشرده و مهربانانه در جهت برآوردن نیازها و انتظارات آنان گام برم یدارد.


این همایش از دی ماه 1392 شروع به کار کرده و گزارش خبرنگار دانستن یهای سرطان در پی می آید:
در ابتدای همایش قطعه ای زیبا و تأثیرگذاری توسط خانم منیر معماری فرد خیر و نیکوکار برای مدعوین خوانده شد. پس از آن جناب آقای دکتر سیرتی ضمن خیر مقدم به حاضرین سخنانی در رابطه با اهداف، آرمانها و نتایج این همایش ایراد فرمودند.
پس از سخنان آقای دکتر سیرتی و به دعوت ایشان آقای دکتر مکرم افشار، متخصص قلب و عروق در مورد راههای مراقبت از قلب و عروق، مشکلات قلبی و عروقی بیماران در طول درمان و نحوۀ کاهش این امراض مطالبی عنوان کردند. در ادامه مراسم آقای دکتر سیرتی در مورد مراحل درمانی بیماری سرطان سخنانی را بیان کردند و از خانم نرگس لفوتی کارشناس بیومکانیک و حرکت درمانی دعوت کردند تا صحبتهایی درمورد فواید ورزشی و حرکت درمانی داشته باشند. ایشان ضمن معرفی این شاخه جدید تمرینات ایزوترمیک را روش بسیار مفیدی دانستند که می تواند فواید زیادی برای بیماران داشته باشد.
ایشان با انجام حرکات ورزشی، بیماران را با این روش جدید آشنا کرده و تمرینات ایزومتریک را روش بسیار مناسبی برای جایگزینی روشهای قدیمی دانستند.

پس از نمایش این تمرینات، آقای دکتر سیرتی از بیمارانی که به تازگی جراحی شده بودند درخواست کردند تا درخصوص این بیماری و تغییرات روحی که در آنان ایجاد شده صحبتهایی داشته باشند. اولین بیمار خانمی بودند که سالها مسئول بیمارستان امام خمینی بودند و به تازگی تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند.
بیمار بعدی ماما بودند، که ایشان هم دچار سرطان پستان شده بودند. بیمار سوم خانمی بودند که چند روز قبل تحت عمل جراحی قرار گرفته بودند و به حدی نگران بودند که در حین صحبت شروع به گریه کردند. ناراحتی ایشان واکنش آقای دکتر سیرتی را به همراه داشت و آقای دکتر ضمن دعوت این بیمار به آرامش از اینکه ایشان در سن بالای 50 سال به بیماری سرطان پستان شده اند را شانسی بزرگ دانستند و بیان کردند که نگرانی در این سن برای این بیماری بسیار کم است و با دعوت از خانمی که سال ها پیش این بیماری را شکست داده بودند جو جلسه را عوض کردند.
این خانم بیماری بودند که پس از ابتلا به سرطان پستان دچار متاستاز مغزی شده بودند به طوری که همه پزشکان از درمان او قطع امید کرده بودند. اما با روحیه خوبی که داشتند بر این بیماری غلبه کرده و اکنون پس از گذشت سالها از تأثیراتی که این بیماری بر زندگیشان گذاشته بود صحبت می کردند. این خانم موفق، امید زیادی به بیماران دادند و همۀ حاضرین تحت تأثیر سخنانشان قرار گرفتند.


در ادامه آقای دکتر کوروش حشمتی، روان درمانگر در مورد نحوۀ برخورد با غم و درد و بیماری صحبت هایی کردند و ترس را عامل روبه رو نشدن با واقعیت برشمردند و گفتند که بهترین راه مقابله با افکار منفی، روبرو شدن با آن است، و اضافه کردند که حس بد را نباید کنترل کرد و نباید روی آن سرپوش گذاشت، فقط باید چهره در چهره آن را حس کرد و در این راه نباید کنجکاوی کنیم و بگوییم چرا آمده، بلکه باید برای آن زمان بگذاریم تا فکر ما، انرژی بد را هضم کند.
دکتر حسین صالح متخصص مغز و اعصاب در ادامه این مراسم توصیه هایی به بیماران داشتند. از جمله آنان را به کم حرف زدن (درمورد عواض بد آن) و مثبت حرف زدن تشویق کردند. خانم سیده الهه معدی، فیزیوتراپ بیمارستان مهراد، کارشناس دیگری بودند که در مورد انجام حرکات ورزشی که باعث بازتوانی بدن (به خصوص برگرداندن توانایی دست خانمها بعد از جراحی پستان) می شود توضیحاتی را به همراه نمایش حرکات ورزشی ارائه دادند.


در ادامه آقای دکتر سیرتی مدتی به پاسخگویی سؤالات بیماران پرداخته و حاضرین سؤالات خود را از ایشان پرسیدند. در انتهای برنامه خانم منیر معماری داستانی پند آموز برای حاضرین خواند و با ذکر دعا پایان مراسم را اعلام کردند و کتابی الهامبخش به حاضرین در همایش اهدا نمودند.

 

فاطمه ابوالحسن پور