سن بروز سرطان سينه در كشور 10 سال پايين‌تر از كشورهاي غربي است

يك فوق تخصص خون و آنكولوژي، ميزان شيوع سرطان سينه در ايران را كمتر از كشورهاي غربي دانست و اظهار كرد: ساليانه حدود ده هزار بيمار جديد شناسايي مي‌شود كه از لحاظ آماري كمتر از كشورهاي غربي است اما سن بروز اين سرطان در كشور ما حدود 10 سال پايين‌تر از كشورهاي اروپايي و غربي است.


دكتر فاطمه اصفهاني در گفت‌ و گو با خبرنگار اخبار پزشكي علت پايين بودن سن بروز سرطان سينه در ايران را نامشخص دانست و تصريح كرد: شايد يكي از علل جوان‌گرايي سرطان سينه در كشور ما پايين بودن ميانگين سني جمعيت كشور بوده و البته عوامل محيطي هم در آن دخيل هستند.
وي با اشاره به وجود تمام درمان‌هاي جديد ايمني و همچنين همه داروهاي شيمي درماني در كشور گفت: خوشبختانه در صورت مراجعه به موقع، پاسخ به درمان هم در ايران تا حد زيادي قابل قبول است اما متأسفانه برخي بيماران حتي با وجود آگاهي و فرهنگ بالا در مراحل پيشرفته مراجعه مي‌كنند كه احتمال بهبودي آنان بسيار كم است.

اين فوق تخصص خون و آنكولوژي ضمن تأكيد بر ضرورت و اهميت توجه به علامت‌هاي كوچك و تغييرات ناچيز روي سينه ادامه داد: درصد موفقيت درمان به طور كامل وابسته به مرحله بيماري فرد دارد كه در صورت مراجعه به موقع درمان پنج ساله تا 85 درصد موفقيت‌آميز مي‌باشد.
دكتر اصفهاني در پايان حفظ پستان را از اولويت‌هاي درماني امروز خواند و خاطرنشان كرد: توجه به ژنتيك، غربالگري و زمان انجام آن، مقدار تأثير داروهاي جديد بر بيماران از جمله موارد مهم براي اين سرطان است و طي 3 روز كنگره پانزدهم مديكال آنكولوژي و هماتولوژي پيرامون تمام ابعاد سرطان‌ها بحث مي‌شود.