سرطان ریه یکی از کشنده ترین سرطان هاست. این بیماری در مراحل اولیه هیچ نشانه ای نداشته و بیمار زمانی به پزشک مراجعه می کند که بیماری در مراحل پیشرفته قرار دارد. شایع ترین نشانه سرطان ریه، سرفه است. برخی دیگر از علائم این بیماری عبارتند از: درد مبهم یا مشخص در قفسه سینه، تنگی نفس در اثر فعالیت، تغییر صدا بیش از 2 هفته، خس خس سینه و علائم غیر اختصاصی نظیر ضعف ، خستگی، کاهش وزن و اشتها و علائم تهاجم به قسمت های دیگر بدن نظیر درد استخوان و سردرد.
انواع مختلف سرطان ریه عبارتند از:
NON- SMALL CELL LUNG CANCER (NSCLC)
که رایج ترین نوع آن بوده (75 تا 80 در صد از کل موارد ابتلا) و زیر گروه های آن شامل ورم های سرطانی، کارسینومای سرطانی کوچک و بزرگ می باشد.
SMALL CELL LUNG CANCER( NSCLC)
که شامل 3 زیرگروه سلول های کوچک کارسینوما، سلول های بزرگ و زیرگروه سوم ترکیبی از دو گروه دیگر است.
تشخیص بیماری به وسیله PET SCAN’ CT SCAN’ MRI’ CHEAST X RAY و برونکوسکپی می باشد. درمان بیماری بسته به نوع سرطان، سن و چگونگی واکنش بیمار به درمان عبارتند از: جراحی، شیمی درمانی، پرتودرمانی، درمان فوتودینامیک، درمان بیولوژیکی یاا یمونولوژیک،ب یوپسی.
STENT
سوزاندن تومور با پرتو لیزر. این اختلال به صورت خود به خودی و در بیشتر موارد به علت تماس سلول با عوامل سرطان زا بروز می کند. مهم ترین عامل سرطان زایی در ریه ها ترکیبات زیان بار موجود در دود سیگار است. عوامل دیگر عبارتند از: گاز رادون که از تجزیه طبیعی اورانیوم در آب، خاک و مصالح ساختمانی قدیمی ایجاد می شود، آلودگی هوای شهرهای صنعتی، تماس های شغلی با ترکیباتی مانند آزبست، کلریدوینیل، نیکل، کروم و هیدروکربن های آروماتیک و وراقت که فرد را مستعد ابتلا به سرطان می کند.