سرطان‌‌هاي دستگاه گوارش‌ شايع‌ترين سرطان در كشور است

دكتر محمد جهاني فوق تخصص آنكولوژي، سرطان‌هاي دستگاه گوارش را شايع‌ترين انواع آن در كشور دانست و گفت: سرطان معده و روده بزرگ رتبه‌هاي اول و دوم شيوع را دارند اما در خانم‌ها سرطان سينه بيش از همه فراگير است.


وي در گفت و گو با خبرنگار اخبار پزشكي علم پزشكي را علمي به روز دانست و افزود: باتوجه به اينكه علم پزشكي به صورت لحظه‌اي روند ترقي و پيشرفت دارد،‌ حوزه آنكولوژي هم از اين موضوع مستثني نيست و پزشكان آن نيازمند مطالعه روتين هستند تا به فراگيري دانش روز دنيا، بهترين روش‌هاي درماني را براي بيماران خود انجام دهند.
فوق تخصص آنكولوژي ضمن تاكيد بر اهميت تشخيص در مراحل ابتدايي بيماري، يادآور شد: امروزه مي‌توان ادعا كرد در برخي سرطان‌ها در صورت تشخيص در مراحل اوليه بيمار كاملاً درمان مي‌شود و درمان بيماري پس از پيشروي به مراحل حاد سخت‌تر مي‌شود هرچند كه پيشرفت فوق‌العاده و نتايج بسيار اميدواركننده است.


وي در پاسخ به سؤال خبرنگاري مبني بر سرطان‌زا بودن داروهاي شيمي درماني، اظهار كرد: طيف داروهاي شيمي درماني بسيار وسيع بوده و تعداد داروهايي كه عوارض مخربي دارند بسيار اندك است هرچند كه اين داروها هم خود موجب طول عمر و كيفيت زندگي بيمار مي‌شوند و نبايد ذهن را با اين تفكر مخدوش كرد.
دكتر جهاني از سلامت بسياري بيماران سرطان خون پس از گذشت بيش از 20 سال از پيوند آنها خبر داد و يادآور شد: امكان ابتلا به سرطان مجدد ناشي از برخي داروهاي شيمي درماني وجود دارد اما تعداد آنها بسيار اندك بوده و حتي همين تعداد هم به عنوان دارويي مؤثر در زمان خود استفاده مي‌شوند.
وي در پايان با اشاره به ترويج شايعه‌اي در فضاي مجازي مبني بر اينكه سرطان يك بيماري نبوده و تنها به دليل كمبود ويتامين 17B است،‌ خاطرنشان كرد، هنوز در دنيا عامل اصلي سرطان ناشناخته است و فقط برخي عوامل محيطي، غذايي و غيره در بروز اين بيماري به عنوان موارد ديل گفته شده‌اند.

 

—————————
دانستنیهای سرطان – سال بیستم، شماره 36 و 37
بهار و تابستان 1398
Understanding Cancer –  Vol 20 – No. 36,37 – 2019