نمك زياد، سرطان زاست

معاون پژوهشي مركز تحقيقات سرطان ايران با توصيه در مورد كنترل مصرف نمك گفت: مصرف زياد اين ماده غذايي مي تواند تأثيرات منفي بر سلامتي افراد داشته باشد و سبب ابتلاي آنان به برخي بيمار يها از جمله سرطان معده شود.
ميزان استاندارد مصرف نمك يك تا پنج گرم در روز است اما اين میزان در ايران به 12 گرم مي رسد كه نشان دهنده مصرف بيش از دو برابري نمك در كشور است.


دكتر كاظم زنده دل در مورد مضرات مصرف زياد نمك اظهار كرد: مطالعات انجام شده نشان مي دهند كه مصرف زياد نمك مي تواند به سرطان معده بيانجامد. معاون پژوهشي مركز تحقيقات سرطان ايران افزود: مصرف بي رويه و بيش از حد استاندارد نمك، علاوه بر ايجاد سرطان، سبب بالا رفتن فشار خون، سكته قلبي و مغزي و بيماريهاي قلبي عروقي مي شود؛ در صورتي كه با كنترل مصرف نمك مي توان برخي از بيماريهاي غير واگير را كاهش داد.
دكتر زنده دل بر لزوم اطلاع رساني صحيح و به موقع در اين زمينه تأكيد كرد و گفت: براي كاهش مصرف نمك، دولت، مردم و رسانه ها مي توانند نقش اساسي داشته باشند. وي خاطرنشان كرد: ميزان نمك در غذاهاي صنعتي و نانها بالاست و بايد ميزان مصرف ماده غذايي در نانوايي ها به شدت كنترل شود.
وي ادامه داد: بر اساس اطلاعات موجود اقدامات خوبي توسط سازمان غذا و دارو انجام شده است كه اميدوارم با اجراي آنها سهم مصرف نمك در نان و مواد غذايي صنعتي به طور محسوسي كاهش يابد.
دكتر زنده دل گفت: ذائقه ايرانيها به مصرف غذاهاي پرنمك عادت كرده است و اين موضوع بايد به تدريج تغيير پيدا كند تا شاهد كاهش ميزان شيوع انواع بيماريها در جامعه باشيم.