عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، درباره سونامي سرطان در ايران تصريح كرد: هر چند امروزه تعداد بيماران سرطاني زياد شده اما اين حاكي از سونامي سرطان نيست چرا كه يكي از دلايل افزايش چشمگير آن ثبت بيماران است كه در گذشته انجام نميشد.
دكتر فريبرز مكاريان، در گفت و گو با خبرنگار اخبار پزشكي جمعيت سني مبتلا به سرطان را در كشور ما نسبت به ساير كشورها پايينتر دانست و گفت: علل تغذيهاي، آب و هوا، علل بهداشتي و كمتحركي از عواملي هستند كه شيوع سرطان را در كشور ما گسترش داده.
اين فوق تخصص خون و سرطان، با بيان اين كه بروز و يا درمان سرطان به صورت ناگهاني اتفاق نميافتد، بيان داشت: در حال حاضر از تعداد دقيق بيماران اين حوزه اطلاعاتي در دسترس نيست چرا كه هنوز در بسيار شهرستانها و روستاها سيستم ثبت فعال نيست.
عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان اظهار كرد: باتوجه به كنترل بيماريهاي عفوني و بهبودي وضعيت بيماريهاي قلبي عروقي علت اصلي مرگ به سمت بيماري سرطان در حركت است اما در حال حاضر سرطانها پس از بيماريهاي قلبي و تصادفات رتبه دوم را در گرفتن جان مردم دارند.
دكتر مكاريان در ارتباط با آمار بيماران مبتلا به سرطان سينه هم گفت: براساس آمار بينالمللي از هر 8 خانم يك نفنر مبتلا به سرطان سينه ميشود در حاليه بر طبق آمار ما در ايران اين عدد ابتلاي يك نفر از بين 20 تا 25 است كه آمار دقيقي نبود؛ چرا كه بسياري از آنها در سيستم ثبت نشدهاند.
وي در پايان ضمن لزوم تأكيد بر غربالگري مرتب همه افراد به ويژه افراد در معرض خطر براي كاهش خاطرات ناشي از سرطان، خاطرنشان كرد: غربالگري يكي از راههايي است كه موجب تشخيص آن در مراحل اوليه شده و در نتيجه حدود بيش از 50 درصد درمانها مؤثر واقع ميشود.
—————————
دانستنیهای سرطان – سال بیستم، شماره 36 و 37
بهار و تابستان 1398
Understanding Cancer – Vol 20 – No. 36,37 – 2019