تشخيص سالانه 100 هزار مورد سرطان در كشور

سالانه 100 هزار بيمار جديد مبتلا به سرطان در كشور تشخيص داده مي‌شود، و سرطان معدن به عنوان كشنده‌ترين نوع سرطان‌ها است.

دكتر محمدرضا قوم نصيري افزود: سالانه 100 هزار بيمار جديد مبتلا به سرطان در كشور تشخيص داده مي‌شود و در حال حاضر 6 برابر اين تعداد بيمار مبتلا به سرطان در كشور داريم.
وي با اشاره به شيوع سرطان‌ها در كشور براساس موقعيت جغرافيايي اظهار داشت: در خراسان شمالي و منطقه تركمن صحرا شاهد شيوع بالاي سرطان مري و معده هستيم و در خوزستان شاهد افزايش سرطان دستگاه ادراري و مثانه هستيم كه احتمالاً دلايل آنها نيز شناخته شده است.
قوام نصيري در ارتباط با علت شيوع بالاي سرطان مثانه در خوزستان توضيح داد: آب كارون كه مردم منطقه در آن شنا مي‌كنند داراي انگل «شيستوزوميا» است كه همين انگل در رود نيل مصر نيز وجود دارد كه باعث افزايش موارد ابتلا به سرطان مثانه شده است.
وي از سرطان معده به عنوان كشنده‌ترين نوع سرطان‌ها نام برد و افزود: متأسفانه علائم سرطان معده مشابه سوءهاضمه است و بر همين اساس دير تشخيص داده مي‌شود.


رئيس انجمن راديوتراپي آنكولوژي ايران ادامه داد: باتوجه به اينكه پزشك در مراجعه بيمار نمي‌تواند براي او تست‌هاي سنگين و گران قيمت انجام دهد، در نتيجه تشخيص سرطان معده به تأخير مي‌افتد و درمان آن دشوار مي‌شود.
قوام نصيري از كاهش وزن شديد و خونريزي دستگاه گوارش فوقاني به عنوان علائم سرطان معده در اروپا و آمريكا نيز همچنان كشنده است.
وي در عين حال از كشور ژاپن به عنوان تنها كشور دنيا نام برد كه توانسته در 30 سال اخير به صورت خيلي چشمگير موارد ابتلا به سرطان معده را كاهش دهد.
قوان نصيري درباره وضعيت سرطان در تهران نيز گفت: باتوجه به اينكه بيش از نيمي از بيماران مبتلا به سرطان از استان‌هاي اطراف وارد مي‌شوند، نمي‌توان به درستي عنوان كرد چه نوع سرطاني در تهران شايع‌تر است.


به گزارش مهر، در عين حال آلودگي هوا را به عنوان يكي از عوامل بسيار مؤثر در بروز سرطان دانست و گفت: آلودگي هوا كه از طريق سيستم گردش خون وارد ريه و مغز انسان مي‌شود، در كودكان بسيار خطرناك‌تر است.

 

—————————
دانستنیهای سرطان – سال بیستم، شماره 36 و 37
بهار و تابستان 1398
Understanding Cancer –  Vol 20 – No. 36,37 – 2019