گزارشی از دومین همایش نیاز سنجی بیماران مبتلا به سرطان پستان و دهمین ساگرد تاسیس موسسه سرطان پستان تهران
موسسه سرطان پستان تهران پس از برگزاری موفق نخستین همایش نیاز ستنجی بیماران سرطان پستان در سال 93 ، روز 17 مهر سال 94 دومین همایش خود را با هدف ضرورت مشارکت ملی در تجهیز بیمارستان های دولتی برگزار کرد. این موسسه در انتخابی شایسته همایش را در حمایت از بیماران سرطان پستان همزمان با ماه جهانی این بیماری در سالن اجلاس سران تهران برگزار و همگام با جامعه جهانی توجه و حمایت خود را از بیماران مبتلا به سرطان پستان گوشزد کرد.
این همایش پس از پخش سرود جمهوری اسلامی ایران و تلاوت آیاتی از قرآن کریم با سخنرانی خانم جمیله مظفری، بهبود یافته و عضو گروه هماهنگی موسسه سرطان پستان، آغاز شد و در ادامه آقای هومن ستوده به عنوان مجری شعار همایش را « مهر و امید» عنوان کرد و ضمن سخنانی بهبود یافتگان حضور یافته در این مراسم را شیرزنانی خطاب کرد که بیماری سرطان را شکست داده اند.
در ادامه خانم دکتر جولایی ضمن تقدیر و تشکر از مدعوین، قرار گرفتن تمام مردم زیر پوشش بیمه سلامت ایرانیان را گام بزرگی دانستند وهمچنین پوشش بیمه ای بیماران جراحی ترمیمی پستان را به عنوان خبری خوش به اطلاع حاضرین رساندند. در پایان از حامیان مالی همایش از جمله؛ بنیاد خیریه سپاس، بهنام دهش پور و مهیار تشکر و قدردانی کردند. در ادامه آقای موسی حاجی عبداللهی هنرمند و بازیگر به هنرنمایی و اجرای استندآپ کمدی پرداختند.
همایش با دعوت خانم دکتر جولایی از دکتر فریدون سیرتی، دکتر علی مطلق، و دکتر پارسا ادامه پیدا کرد. دکتر مطلق در پاسخ به سوال دکتر جولایی راجع به میزان جدید سرطان در ایران گفت: در هر سال ما شاهد 9 هزار مورد سرطان در ایران هستیم. شایع ترین سرطان زنان، سرطان پستان می باشد که از هر صد هزار نفر تقریبا 30 تا 35 نفر به این بیماری مبتلا می شوند. وی متذکر شد که متوسط سنی ابتلا به این بیماری در ایران 30 سال است به طوری که سی در صد مبتلایان زیر 50 سال و 25 در صد آنها زیر 40 سال می باشد و ضرورت تلاش فراوان برای آموزش های لازم و اطلاع رسانی برای پیشگیری در این زمینه را خواستار شدند.
دکتر مطلق در پاسخ به سوالی در مورد برآورد میزان تجهیزات گفت: طی بررسی های انجام شده در 113 شهر با دسترسی شهرهای همجوار باید واحد هایی را برای تشخیص سرطان پستان ایجاد کرد که امیدواریم تا در سال آینده این مراکز به بهره برداری برسند.
دکتر پارسا در پاسخ به این سوال که آیا تشخیص سرطان یک کار گروهی است یا یک اقدام انفرادی؟ گفت: در آمریکا بیمار مبتلا به سرطان توسط یک تیم درمانی 7 تا 8 نفره متشکل از جراح، اونکولوژیست، متخصص تغذیه، مسوول آزمایشگاه، روانشناس، متخصص رادیوتراپی و پرستارانی که مراقبت های ویژه از بیماران دارند، تحت درمان قرار می گیرد. این تیم هر هفته با بیمار در تماس است و برگشت بیماری را کنترل می کند . وی همچنین اظهار امیدواری کرد که در ایران هم این کار در حال انجام است.
در پایان پرسش و پاسخ از دکتر سیرتی به عنوان پیشکسوت و کسی که به عنوان جراح سالهاست در انستیتو کانسر در زمینه سرطان پستان تلاش کرده است سوالاتی پرسیده شد که دکتر سیرتی به آنها پاسخ داد.
سخنران بعدی همایش خانم پوران درخشنده کارگردان سینما بود که در مورد یک بایدی که جلوتر از بیماران مبتلا به سرطان حرکت می کند، سخن گفت و آن باید را « باید بیماری را شکست دهم» عنوان کرد. وی همچنین زنان را سنگ زیرین آسیاب خطاب کرد و در ادامه افزود که زنان ما مردان بزرگی را تربیت می کنند ، پس شکست بیماری که دیگر کار سختی برایشان نیست.
همایش با انجام قرعه کشی بین بیماران ادامه یافت و پس از آن تله فیلمی با حضور جناب خان به عنوان مصاحبه کنند از بهبود یافتگان در سالن پخش شد. در ادامه دکتر جولایی روانشناس ضرورت استفاده از خنده و شادی را برای شاد زیستن و درمان بیماری متذکر شد.
در ادامه آقای دکتر حلت مثل همیشه با سخنان گرم خود راهکارهای مفیدی برای کمک به بیماران مبتلا به سرطان ارائه کرد.
در خلال برنامه پرسشنامه نظر سنجی با منشور پیشنهادی حقوق بیماران سرطان پستان بین بیماران شرکت کننده توزیع شد و در ادامه دکتر جولایی از حضور هنرمندان حمایت کننده ، اساتید و دست اندرکاران تقدیر و قدردانی کرد.
در پایان از متخصصین سرطان که در تشخیص، درمان و تحقیقات سرطان پستان در 30 سال اخیر مشارکت فعال داشته اند، مانند دکتر جهانگیر رافت، دکتر فریدون سیرتی، دکتر مرتضی عطری، دکتر مصطفی هاشمی، دکتر فاطمه اصفهانی، دکتر اسماعیل اکبری، دکتر کمال الدین دهشیری، مرحوم دکتر حسین مرتضوی، مرحوم دکتر شریعت تربکان، دکتر اردشیر قوام زاده، دکتر بعثت گرانپایه، دکتر رامش عمرانی پور و . . . تقدیر و تجلیل به عمل آمد.
فاطمه ابوالحسن پور